Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Kalifa la Simpatie.ro
Femeie
19 ani
Ialomita
cauta Barbat
19 - 32 ani
Agora / Opinii / ActiveNews: Prof. univ. dr. Corvin Lupu  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
De Andrei Nicolae
28 decembrie 2017

Generalul Ioan Geoană, fost comandant al Apărării Civile din Romānia īnainte de 1989, a fost cel care a īnchis ușile buncărului de sub Comitetul Central, punctul de comandă al lui Nicolae Ceaușescu, īn calitatea acestuia de comandant suprem al Armatei Romāne, a dezvăluit istoricul Prof. Univ. Dr. Corvin Lupu, cotidianului Adevărul.

Istoricul a precizat că acest buncăr era dotat cu comunicații de ultimă oră, rezerve de hrană și oxigen, iar de-acolo Nicolae Ceaușescu putea intra īn legătură cu instituțiile de forță, cu televiziunea și radio-ul. Profesorul Lupu afirmă că acest buncăr a fost īnchis īn data de 22 decembrie din ordinul generalului Geoană, tocmai pentru ca Nicolae Ceaușescu să nu poată ajunge acolo și să fie scos din sediul puterii.

Pentru acest gest, generalul Geoană ar fi fost recompensat cu promovarea fiului său īn funcții īnalte. Istoricul insinuează că din cauza implicării tatălui său īn complotul anti-ceaușist inițiat de sovietici, Mircea Geoană a fost blocat pentru a nu fi ales președinte al Romāniei īn 2009.

„Tot de Securitate (DSS -n.r.) aparținea și domnul General Ioan Geoană, care apoi a fost transferat la apărarea civilă și a fost șeful apărării. Tatăl lui Mircea Geoană a fost cel care a īnchis ușa pe dinăuntru de la buncărul de la sediul CC-ului, unde era postul de comandă al Comandantului Suprem. Avea legături cu toată țara, cu toată armata. Dacă intra Ceaușescu acolo, era nenorocire pentru complotiști. Generalul Geoană și-a făcut datoria și fiul său a fost recompensat. Ambasador la Washington, nu īn Bulgaria. Domnul Mircea Geoană nu putea fi președinte pentru că noi suntem īn NATO, iar serviciile noastre fac parte din comunitatea informativă a NATO, iar domnul Geoană a făcut parte din ecuația sovietică a loviturii de stat. Și pentru asta s-a spus...„pānă aici” ”, a declarat profesorul Lupu pentru Adevărul.

Īn 2009, īn turul 2, rezultatele provizorii l-au dat cāștigător al alegerilor pe Mircea Geoană, dar īn urma numărării voturilor din diaspora, rezultatele s-au īntors īn favoarea lui Traian Băsescu. Īn final, Băsescu a cāștigat la o diferență de 70.000 de voturi, 50,34% vs 49,66%. PSD a acuzat atunci că serviciile secrete au intervenit pentru a īntoarce rezultatele.

Generalul Ioan Geoană a decedat īn 2009, la vārsta de 81 de ani.


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la