Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
doryna_2223 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Mehedinti
cauta Barbat
25 - 80 ani
Agora / Opinii / Fars News Agency  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Fars News Agency
Vineri 05 ianuarie 2018

Īn Teheran, mii de cetățeni s-au adunat după rugăciunile de vineri și au condamnat incitările la violența și revolte făcute de SUA, Israel și Marea Britanie.

Iranienii din Tabriz, Sari și Kerman adunat și au strigat sloganuri īmpotriva violenței declanșate din străinătate, īn timp ce purtau placarde și steaguri naționale.

Săptămāna trecută, s-au declanșat o serie de proteste pașnice īn mai multe zone din īntreaga țară, participanții cerīnd autorităților să abordeze problemele lor economice.

Cu toate acestea, protestele economice din mai multe orașe iraniene, din ultimele zile, au fost transformate īn revolte de cīteva sute de protestatari. Īntīlnirile pașnice au fost umbrite cīnd au apărut elemente īnarmate și vandali printre protestatarii obișnuiți și au īnceput să lanseze atacuri asupra proprietăților publice, secțiilor de poliție și locurilor religioase.

Protestatarii inițiali au părăsit curīnd străzile la apelurile autorităților, astfel īncīt forțele de securitate au putut să se ocupe de elementele violente.

Miercuri, sute de mii de iranieni din diferite localități au ieșit pe străzi pentru a condamna revoltele și haosul recent din țară și pentru a susține revoluția islamică.

Oamenii din īntreaga țară, inclusiv provinciile Khuzestan, Qom, Kermanshah, Ilam, Gilan, Alborz, Lorestan, North Khorassan, Golestan și Hamedan, s-au adunat īn piețe și străzi pentru a arăta unitatea și deplīnge deturnarea recentelor proteste economice din Iran, de către rebelii manevrați din exterior.

Ei au scandat: "Moartea SUA", "Moartea Israel" pentru a condamna președintele american Donald Trump și pe primul ministru israelian Benjamin Netanyahu pentru incitare la revoltele recente din Iran.

Ei au purtat, de asemenea, placarde care au cerut guvernului să acorde atenție cerințelor legale ale cetățenilor de a īmbunătăți standardele de viață, de a crea mai multe locuri de muncă și de a diminua inflația.

Joi, milioane de iranieni din toată țara au organizat mitinguri pentru a susține Republica Islamică și pentru a denunța violența și revoltele.

Demonstranții au inundat orașe precum: Mașhad, Isfahan, Șiraz, Rașt, Birjand, Babol, Hamedan, Neișabour, Halous, Yasoui, Ardabil și Uroumiyeh, pentru a doua zi consecutivă ieri.

Demonstratorii au ținut steaguri și portrete naționale ale liderului suprem al Revoluției Islamice Ayatollah Seyed Ali Khamenei, strigīnd sloganuri pro-establishment.

Participanții au denunțat, SUA și regimul israelian responsabile de recentele valuri de violență īn Iran.

Ayatollah Khamenei a avertizat marți că vrăjmașii și-au mobilizat toată puterea și instrumentele pentru a da o lovitură Iranului, făcīnd aluzie la rolul anumitor state străine īn recentele revolte din țară.

"Inamicul a așteptat īntotdeauna o oportunitate cīt de mică pentru a da o lovitură națiunii iraniane", a spus Ayatollah Khamenei, adresāndu-se familiilor martirilor iranieni din Teheran.

"Īn timpul evenimentelor din ultimele zile, dușmanii Iranului s-au aliat pentru a lovi Republica Islamică folosind diferite instrumente cum ar fi: bani, armament, sprijin politic”, a adăugat el.

Ayatollah Khamenei a spus că spiritul națiunii de vitejie, sacrificiu și credință blochează inamicul și ostilitățile acestuia, adăugīnd că va vorbi cu oamenii despre recentele proteste și neliniști din Iran īn timp util.




pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la