Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Adinuttza pe Simpatie
Femeie
22 ani
Ilfov
cauta Barbat
22 - 44 ani
Agora / Cărți īn limba romīnă / Pascal Bruckner  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
•  Amantul mecanic (de corectat)   doc (391 kbit)


•  Palatul chelfănelii (de corectat)   rtf (1,75 mbit)


pus acum 6 ani
   
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
•  Amantul mecanic  (de corectat)
•  Palatul chelfănelii (de corectat)


MediaFire


pus acum 4 ani
   
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
•  Hoții de frumusețe  pdf (614 kbit)
fileshare




•  Hoții de frumusețe
MediaFire



      „Frumuseţea e un capital care se delapidează īn fiecare zi, şi frumoasele sīnt nişte suverane aşezate pe un tron ce se clatină.’’ Lumea pe care Pascal Brukner o prezintă īn ’’Hoţii de frumuseţe’’arată, din păcate, societatea actuală. Frumuseţea este obiectul efemer de la care porneşte totul.
      Să tresupunem că vă plimbaţi liniştiţi pe un cīmp, cīnd deodată v-aţi rătăci. Ajungeţi la singura casă din acea zonă şi…şi sīnteţi ţinuţi captivi pentru că sīnteţi frumoţi. Ce părere aţi avea? O glumă stupidă realizată de prieteni. Dar nu, totul e real, acei oameni chiar vor să vă ţină captiv pentru frumuseţea voastră. E un complot īmpotriva frumuseţii, Pascal Brukner avīnd capacitatea de a aduce īn prim-plan trăiri şi sentimente intense.
      Romanul e desfăşurat pe două planuri; planul ascultătorului ( tīnăra medic psihiatru dintr-un spital parizian) şi povestitorul, un tīnăr-bătrīn, Benjamin, ce cunoaşte ’’pe pielea lui’’ puterea hoţilor de frumuseţe. El e Benjamin, care īntodeauna s-a considerat bătrīn şi plicticos, fără maniere şi lipsit de orice talent, īn afara plagierii īntr-un mod imperceptibil. Se trezeşte iubit de o studentă de-a dreptul minunată, de viţă nobilă, care-l ia sub aripa ei, dorindu-şi cizelarea şi educarea īn cel mai īnalt grad al acestuia. Nu e doar o relaţie de prietenie, ci şi una dintre un iubit şi o iubită. Ea se mulţumeşte că-l poate remodela, el, īn momentele sale triste realizează că nu a fost niciodată, nu este şi nu va fi la fel ca Heléne, o femeie plină de vitalitate, frumoasă. Aceste trăsături īi vor rupe de realitate şi vor fi nevoiţi să-şi dea seama că au trăit īntr-o iluzie.
      „La graniţa dintre Elveţia şi Franţa, trei oameni pun la cale un complot īmpotriva frumuseţii.’’
Familia Steiner, cunoscută pentru influenţa sa īn zonă şi servitorul lor Raymond formează un trio demonic din cauza frumuseţii ireversibile. ’’Creierul’’ grupului este Francesca, femeia trecută de zilele fericite cīnd era dorită de toţi bărbaţii. Ea spune: ’’frumuseţea īi dă, poate, unei fiinţe omeneşti statului unei opere de artă, dar un fleac o poate transforma pe regina de ieri īntr-o zdreanţă.’’ Īşi aduce aminte cu durere momentele de glorie cīnd deborda de senzualitate, cīnd era o adevărată teroare pentru bărbaţi. Ea nu reuşeşte să-şi accepte identitatea, faptul că a īmbătrīnit şi că nu va putea da timpul īnapoi. Şi astfel casa aceea devine locul unde frumuseţea tinerelor moare iar ei īntineresc pentru un moment. Jérome, bătrīnul care, odinioară putea convinge pe oricine să-i intre-n pat, un adorator al femeii, trăieşte astăzi conform soţiei sale, īmpotriva frumuseţii.

pascal bruckner •  hoții pdf (614 hoții     capital care fiecare zi,

60.4KB


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la