Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil angela31
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 60 ani
Agora / Opinii / Cotidianul: SUA īn blocaj  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Guvernul Statelor Unite a intrat īn blocaj
Aproape 1.000.000 de șomeri peste noapte.

20 ianuarie 2018, Constantin Dutu

Guvernul Statelor Unite a intrat īn blocaj, după ce republicanii și democrații din Senatul american nu au ajuns la un acord privind finanțarea pe termen scurt a operațiunilor Executivului, relatează CNN.

50 de senatori americani au votat īn favoarea proiectului de finanțare a Executivului, fiind necesare 60 de voturi pentru ca acest proiect să fie adoptat. Anterior, proiectul privind finanțarea Executivului a fost adoptat īn Camera Reprezentanților și era necesar de votul dat de Senat pentru evitarea īntrării īn blocaj guvernamental.

Sute de mii de angajați din administrație vor fi afectați de acest blocaj. Mai multe agenții federale vor fi īnchise, īnsă serviciile esențiale vor continua să funcționeze.

Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că peste 50% din personalul Pentagonului nu va veni de luni la muncă, iar mai multe operațiuni vor fi sistate.

Democrații au precizat că s-au opus proiectului de finanțare a Executivului din cauză că nu au fost incluse măsuri de protecție a tinerilor imigranți. Casa Albă a anunțat că nu va discuta despre imigrație pānă cānd activitatea guvernamentală nu va reveni la normal.

”Īn seara aceasta, (n.red.: democrații) au pus politica īnaintea securităţii naţionale, a familiilor militarilor, a copiilor vulnerabili şi a capacităţii noastre de a-i servi pe toţi americanii”, a transmis Sarah Sanders, purtătorul de cuvānt al Casei Albe.

Ultima oară cānd Guvernul SUA a intrat īn blocaj din cauza lipsei de fonduri a fost īn octombrie 2016, o pauză ce a durat 16 zile.

Este pentru prima dată īn istoria recentă cānd acest blocaj guvernamental se produce īn contextul īn care același partid controlează atāt Congresul, cāt și Casa Albă.

Oprirea oficială a activităţilor guvernamentale a intrat īn vigoare sāmbătă, zi īn care se īmplinește un an de la īnvestirea īn funcția de președinte a lui Donald Trump.



pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la