Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Roxxy22
Femeie
25 ani
Cluj
cauta Barbat
25 - 48 ani
Agora / Opinii / Rentabila colonie Romīnia  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
BUCUREŞTI, 22 ian — Sputnik, Georgiana Arsene.

Achiziţii de miliarde de euro pentru armament american !


Ministerul Apărării Naţionale continuă să facă achiziţii de miliarde de euro pentru īnzestrarea Armatei, informează Ziare.com.

Ministerul Apărării Naţionale negociază cumpărarea de sisteme de rachete HIMARS şi corvete pentru Marină. Negocierile se poartă după ce Ministerul a semnat deja un contract de peste 800 de milioane de euro pentru 227 de transportoare blindate Piranha.

Ambasada SUA la Bucureşti a īnştiinţat, īn septembrie 2017, Ministerul Apărării Naţionale că solicitarea ţării noastre īn legătură cu achiziţionarea a 54 de sisteme tip lansator multiplu de rachete cu bătaie mare — HIMARS — a primit aprobarea Congresului SUA. Contractul este īn valoare de 1,25 miliarde de dolari.

MApN precizează, īntr-un comunicat, faptul că opţiunea pentru īnzestrarea Armatei Romāniei cu sistemul HIMARS vine din „necesitatea asigurării unor echipamente de artilerie moderne, care să contribuie la īntărirea capacităţii de apărare a teritoriului naţional şi la creşterea gradului de interoperabilitate cu armatele aliate, prin furnizarea unei capabilităţi de descurajare credibile".

Marina va urma să cumpere patru nave de luptă pentru care va plăti aproximativ1,6 miliarde de euro. La momentul de faţă nu se cunoaşte ce companie a ales Ministerul Apărării. Una dintre cerinţe este ca navele să fie construite la un şantier naval din Romānia.

Īn 2018, Armata va achiziţiona al doilea sistem de rachete Patriot. Astfel, Romānia va avea şapte sisteme pentru care va plăti aproape 4 miliarde de dolari.

Īn data de 27 noiembrie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind achiziţia sistemului de rachete sol-aer.

Pe 14 decembrie 2017, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că Romānia a plătit deja primul sistem de rachete Patriot.


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la