Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angy_2 pe Simpatie
Femeie
21 ani
Constanta
cauta Barbat
21 - 63 ani
Agora / Opinii / Sputnik: Jefuirea Romīniei continuă nestingherit  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Motto
Prof. Ilie Șerbănescu: Multinaționalele vor continua batjocorirea Romāniei.


BUCUREȘTI, 23 ian — Sputnik, Daniel Nistor.

O predicție sumbră: statul romān nu va mai īncasa aproape deloc impozite pe profit īn 2018

Unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din domeniul economic semnalează că tratamentul discriminatoriu pe care īl aplică Guvernul Romāniei — avantajānd companiile străine īn defavoarea celor autohtone — va afecta grav bugetul de stat.

"Capitalul romānesc, slab īnzestrat tehnologic și subfinanțat, mai plătește cāte ceva din ceea ce ar avea de plătit, dar capitalul străin, īn frunte cu multinaționalele, nu plătește aproape deloc impozit pe profit, externalizānd cāștigurile īnainte de și deci fără fiscalizare!" — scrie analistul financiar Ilie Șerbănescu, īntr-un comentariu publicat pe site-ul Cotidianul.ro.

"Impozitarea profitului īn Romānia a devenit o mascaradă. Ce a făcut Guvernul romān īn 2017 pentru a echilibra resursele bugetului? A forțat preluarea de dividende de la īntreprinderile īncă de stat, unde este proprietar. A lăsat practic goale conturile unei părți care nu mai reprezintă decāt 4% din economie, considerată chipurile neperformantă, pentru a nu se atinge cumva de buzunarele umplute prin jaf public de cei care dețin 96% din economie! O fi bine, o fi rău?! O fi corect, o fi incorect?! Multinaționalele operează de fapt īn Romānia un jaf de proporții abominabile, iar politicienii și administratorii fiscali romāni patronează o bătaie de joc fără egal īn Europa și īn istorie la adresa propriului popor", acuză analistul.

El face previziuni sumbre pentru anul īn curs.

"Īncasările din impozitul pe profit practic vor tinde spre dispariție īn 2018, căci firmele romānești nu vor mai avea legal de plătit impozit pe profit, iar multinaționalele, pentru care nimic īn chestiune nu se schimbă, īși vor continua batjocorirea Romāniei și statului romān īn domeniu", arată Ilie Șerbănescu.

"Practic, impozitul pe profit ca instituție fiscală va mai rămāne doar īn cazul multinaționalelor (căci doar acestea au cifre de afaceri de peste un milion de euro) și īntreaga evaziune pe care o practică īn domeniu se va deschide ca o floare, īntrucāt toate īncasările la buget care vor mai fi din impozitul pe profit vor fi doar de la ­acestea.
Altele nu vor mai fi, căci capitalul romānesc, īn ­copleșitoarea sa majoritate, nu va mai plăti impozit pe profit. Nu 14 miliarde lei, cāți sunt prevăzuți, ci maximum vreo 4-5 miliarde lei vor fi īncasările la buget din impozitul pe profit! Adică vor fi fiscalizate doar vreo 30 miliarde lei din cele peste 300 miliarde lei (circa 60 miliarde euro) profituri — realizate efectiv de capitalul străin īn Romānia!" — punctează analistul financiar.



pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la