Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Criscristina92 pe Simpatie
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
29 - 80 ani
Agora / Opinii / Cotidianul - editorial semnat de Stelian Tănase  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Bordelul pentru granguri livra minore
7 februarie 2018, Stelian Tănase


Tolo.ro vine cu o nouă bombă. Una tare de tot. Și nu e doar o bombă de presă. Deloc. Ușa se īntredeschide pentru a observa mediul pestilențial īn care ni se īntāmpl㠖 din nefericire – să trăim. Mi se īntărește orbirea mai veche căpătată īncă din anii ‘80 ai secolului XX, și pe care o am și azi – anume, de a nu distinge exact īntre uniformele statului romān (polițiști, procurori, magistrați, agenți ai serviciilor secrete etc.) și lumea interlopă (bandiți, mafioți, tālhari, șpăgari). Nu reușesc să sesizez dacă oficialul cu care stau de vorbă la ghișeu este o persoană īn slujba legii sau un infractor, membru al unei rețele mafiote. E un defect, recunosc.

Dezvăluirile făcute de Cătălin Tolontan īn GSP despre localul Shanghai (Str. Ion Minulescu nr. 38, sector 3) și ce se ascundea aici ridică nenumărate semne de īntrebare. Pe scurt, este vorba despre niște chinezi și restaurantul lor, Shanghai – avea la subsol un bordel care livra minore clienților casei. Īn spatele cortinei se afla și o rețea de trafic de persoane care tranzitau contra cost spre Occident. Pānă aici, aș spune – e banal. Am mai auzit/citit despre asemenea cazuri.

Partea forte a afacerii este că acest local/bordel era protejat de polițiști, agenți SRI, procurori. Astfel se explică de ce patronii lui și-au desfășurat activitățile nestingheriți. Corupția pătrunsese acolo pānă īn măduva. Nu mai puțin de zece polițiști făceau parte din bandă și beneficiau de serviciile fetelor, prostituate minore, īn schimbul protecției pe care o ofereau patronilor. Ce erau cei zece? Polițiști? Apărau legea sau erau infractori!? Cu care față a monedei avem de a face!? Cānd anchetau infracțiuni, cānd dădeau amenzi, cānd īncheiau dosare, ce erau ei de fapt!? mă īntreb. Ce dreptate īmpărțeau?

Altfel spus, īn loc să apare legea, respectivii ofițeri de poliție (zece identificați pānă acum) o īncălcau. DIICOT face ancheta, e vorba despre 2004-5. Suntem deja īn 2018. De ce atāt de tārziu aflăm? De ce instituțiile statului s-au mișcat atāt de īncet? Ca sa īși apere cumva subordonații? Sau niscaiva șefi mari amestecați și ei? Cei īn uniformă sunt cetățenii de altă categorie? Sunt mai presus de lege? Dovezi au existat – interceptări, filaje, denunțuri, hārtii. Cazul, extrem de grav, īmi risipește multe iluzii pe care le-am avut legate de integritatea instituțiilor plătite să ne protejeze. Stăm pe o groapă de gunoi. Putrefacția este mai adāncă decāt credeam. Instituțiile de forță sunt penetrate de te miri cine (aici doi chinezi): Afacerile colcăie, personajele cele mai dubioase fac carieră īn aceste instituții. Un control de sus pānă jos ar scoate la iveală multe averi nejustificate, făcute prin corupție. Infracționalitatea pare aici mai mare decāt īn afară, printre civili. Este fuga după căpătuiala, reflexul de a profita de funcțiile pe care le dețin acești indivizi care poartă uniforma statului. Este – cred- cazul unei curățenii generale.

Mi-ar plăcea ca acest scandal să provoace mult mai multe discuții serioase īn mediul politic și īn mass-media. Se pare că și unii, și alții au pus batista pe țambal. Se dorește o mușamalizare. Altă explicație – gazetarii nu doresc să īi facă reclamă lui Tolontan, cel care a lansat bomba. Dar mai cred și că ordinul pe unitate este să se păstreze discreția. Firește, cu obișnuitul șantaj că imaginea polițiștilor, procurorilor, agenților SRI riscă să se prăbușească!!! Nu pot să īmi rețin un zāmbet. Am mai auzit bancul ăsta de multe ori cānd a fost prins cu māța īn sac un oficial. Respectivii au compromis deja grav instituțiile despre care vorbim. Și-au bătut joc de ele. Afacerea asta miroase extrem de urāt.


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la