Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil Sofia15
Femeie
24 ani
Constanta
cauta Barbat
24 - 40 ani
Agora / Opinii / De cealaltă parte a frontului  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Свабодная Пресса - Presa Liberă
18 aprilie 2018, Vladimir Tucikov

     Londra s-a răzbunat pe Moscova pentru că un grup de militari din Fortele speciale britanice a fost capturat īn Siria. Motivul care stă la baza "Cazul Skripal" și a īnscenării atacului chimic īn Duma.

     Site-ul franțuzesc Olivierdemeulenaere.wordpress.com a informat despre capturarea īn Siria a unor soldați britanici din Batalionul 22 al Special Air Service (SAS), care asigură coordonare și sprijin pentru teroriști. Operațiunea armatei siriene a avut loc īn timpul eliberării zonei Gutha de Est, o suburbie a Damascului. Acest lucru s-a īntīmplat īn februarie, cīnd o forță semnificativă de trupe guvernamentale, retrase din provincia Idlib, au fost transferate īn capitala siriană.

     Datorită acestei răsturnări de situație, absolut neconvenabile pentru britanici, Londra a īnscenat „cazul Skripal“ , iar apoi a organizat spectacolul „Atacul chimic al lui Assad“. Și asta pentru că fostul scenariu prin care se salvau curatorii și coordonatorii teroriștilor capturați a īncetat să mai funcționeze, din cauză c㠄opoziția moderat㓠pierde teren īn fața armatei siriene.

     Aceasta nu a fost prima captură de instructori din țările OTAN sau membri ai forțelor speciale. Īn 2013, 23 de membri ai Comandamentului de Operațiuni Speciale din Franța (COS) au fost capturați la Alep, ei facilitau cooperarea unitățile IGIL, le-au coordonat acțiunile și au oferit asistență tehnică. Cu toate acestea, ca urmare a tratativelor secrete īntre Paris și Damasc, situația a fost gestionată fără nicio publicitate. Īn acest fel, Siria a primit de la Franța, pentru īntoarcerea militarilor săi vii și sănătoși, anumite favoruri, atīt politice cīt și economice.

     Un an īn urmă, un scenariu similar s-a petrecut īn Homs, unde au fost capturați 40 de ofițeri turci și 20 de ofițeri francezi. Cu medierea Libanului, ei au fost repatriați

     Cel mai mare și mai ”zgomotos” incident cu salvarea forțelor ce susțin terorismul a avut loc īn decembrie 2016 la Alep. Informațiile au parvenit gradual. Inițial, s-a vorbit despre capturarea a 14 militari străini. Apoi au mai fost adăugați īncă trei. Aceștia erau īn principal din Arabia Saudită, Qatar, Maroc și Israel. Īn cele din urmă, lista a crescut la 110 de persoane. S-au adăugat la ei americani, francezi și englezi. Și aceștia nu erau angajați ai companiilor militare private, ci personal al unități speciale din țările lor. Un fel de coaliție internațională īntre teroriști și forțe OTAN care luptau pentru răsturnarea guvernului sirian.
     Eliberarea arestaților a fost făcută pentru netezirea căii īn discuțiile de la Astana dintre participanții la conflictul sirian. Și de asemeni a facilitat ieșirea din două enclave șiite de la Idlib a femeilor, copiilor și luptătorilor răniți.

     Succesele militare siriene, de la īnceputul acestui an, a făcut Damascul neinteresat de negocieri cu Londra, pentru eliberarea forțelor speciale britanice. Iar aceasta, după cum cred īn mod rezonabil experții, a produs pe malul Tamisei o criză de furie. Pentru camuflarea īn cīmpul informațional a isprăvilor comandourilor britanice a fost pusă īn scen㠔otrăvirea” lui Skripal. Erau oportune consecințele - noile sancțiuni și expulzări de diplomați - și pentru torpilarea candidaturii lui Putin – susținătorul regimului legitim sirian - la alegerile prezidențiale din Rusia.
     Cīnd Skripal a īnviat īn mod miraculos din morți, a fost făcut un film cu buget mic despre un ”atac chimic” īn Duma. Dar acest complot a īnceput să se rupă pe la cusături. Cu toate acestea, denunțătorii "conspirației criminale a lui Assad și Putin" nu renunță și īncep să să inventeze la scară mare. Īn parlamentul francez, s-au făcut public că Serviciile speciale franceze cunosc 44 de cazuri de folosire masivă de substanțe toxice īn Siria.

     Īn același timp, s-a aflat că Serviciile speciale franceze au săvīrșit o serie de acte criminale īn Orientul Mijlociu. Unul dintre cele mai notorii a fost dezvăluit relativ recent, cu ocazia anchetării fostul președinte Nicolas Sarkozy. Potrivit rapoartelor, Parisul a inițiat uciderea agentului francez Muammar Gaddafi pentru a ascunde faptul că acesta a finanțat campania electorală a lui Sarkozy. La 20 octombrie 2011, un agent amestecat īn mulțime l-a īmpușcat Gaddafi īn cap.
     "Īncurajarea" Serviciilor speciale, să īndeplinească sarcini murdare īn alte țări, de regulă, devine cunoscută după un timp. Identificarea acestui tip de activitate ilegală, din punctul de vedere al dreptului internațional, implică scandaluri. Cu toate acestea, la scurt timp se estompează din cauza provocării "contra-scandalurilor".

     Mai recent, a devenit cunoscut despre activitățile forțelor speciale britanice sus-menționate SAS, din Afganistan. Daily Mail a publicat un articol revelator, īn care se afirmă că īn această țară militarii britanici au acționat īn mod egal īmpotriva militanților talibani cīt și īmpotriva populației civile. Și cu același grad de cruzime.
     Īn cei 13 ani īn care forțele britanice au rămas īn Afganistan, s-au primit circa șapte sute plīngeri – făcute de martori și victime ale maltratării de către SAS. Dar ”afacerea” s-a mușamalizat. Abia după ce a fost stīrnit interesul mass-mediei, care a ridicat valul de pe plīngeri, cazurile au īnceput să se rărească.
     Palmaresul trupelor de comando include și execuții ale rezidenților neīnarmați, care nu aveau legături cu teroriștii, și tortura sălbatică. Astfel, īn timpul raidului de noapte din provincia Helmand de Sud, britanicii au īmpușcat patru membri ai familiei īn propria lor casă. A fost executați premeditat, pentru că au fost găsiți cu mīinile īncătușate. Nu rare au fost cazurile de ucidere a adolescenților neīnarmați īn fața mamei lor.
     Falsificarea rapoartelor a fost folosită peste tot. Și, de asemenea, aruncarea de arme līngă cadavrele oamenilor neīnarmați īmpușcați.
     Fără īndoială, va veni timpul și vom afla și despre crimele forțelor speciale britanice din Siria.

     Dar rolul serviciilor speciale americane īn acordarea de asistență semnificativă atīt ”opoziției moderate” siriene, cīt și militanților IGIL este atīt de mare īncīt deja știm despre cīteva fapte.
     La 23 septembrie, anul trecut , ca urmare a focului masiv de mortiere și artilerie reactivă dezlănțuit  de luptătorii ”opoziției moderate” īn  sprijinul rămășițele luptătorilor Statului Islamic, acțiune coordonată de militari ai SUA, a fost ucis general-locotenentul rus Valeri Asap . El se afla la postul de comandă al celui de-al 5-lea Corp de voluntari ai armatei siriene pentru a ajuta la gestionarea operațiunii de eliberare a orașului Deir ez-Zor.
     Serviciul de informații al SUA cunoștea la vremea respectivă locul unde se afla generalul și faptul că acesta coordona acțiunile īmpotriva teroriștilor antiguvernamentali. Americanii au indicat coordonatele precise pentru tirul efectuat.
     Ca răspuns la acuzațiile cu probe ale crimei comise de forțele speciale americane, Washingtonul a dat asigurări verbale că principalul scop al Statelor Unite este lupta īmpotriva terorismului internațional, iar acuzațiile rusești sīnt complet nefondate.
     Trei zile mai tīrziu, Forțele aeriene ale Rusiei au furnizat dovezi de netăgăduit. Loviturile aplicate de avioanele rusești asupra grupului terorist islamist „Hayat Tahrin al-Sham“, care apare pe lista SUA ca grupare teroristă, a provocat moartea a 32 de persoane; inclusiv un grup din forțele speciale ale SUA care asigurau protecție liderilor teroriștilor.  Īn total, 14 cetățeni americani au fost uciși.


pus acum 6 ani
   
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Свободная пресса – Presa liberă
03 mai 2018 - Autor: Paul Craig Roberts, doctor īn economie, fost secretar al Trezoreriei SUA pentru politica economică īn administrația Ronald Reagan. A lucrat pentru The Wall Street Journal, Businessweek, Scripps Howard News Service și The Washington Times. Este autorul a numeroase cărți dedicate politicii globale.

S-300 nu va ajuta, Rusia a pierdut īn Siria.
Paul Roberts despre escaladarea crizei din Orientul Mijlociu și nehotărīrea Kremlinului.



      După cum am scris deja, criza din Siria este doar īn stadiul inițial. Recentul atac asupra bazelor militare siriene, o operațiune clară americano-israeliană, demonstrează că această criză continuă să se dezvolte.
      Există 4 motive pentru această criză, care interacționează și se consolidează reciproc:
1. Capacitatea Israelului de a utiliza puterea SUA pentru a nimici obstacolele, din Orientul Mijlociu, din calea expansiunii Israelului. Ca ținte, Israelul a ales Siria și Iran, deoarece autoritățile din aceste două țări au furnizat arme și muniții miliției libaneze Hezbollah, miliție care blocat de două ori īncercările israeliene de a ocupa sudul Libanului cu resursele sale de apă, pe care Israelul tīnjește să-l cotropească și anexeze.
2. Ideologia neoconservatoare a dominației mondiale a Statelor Unite, care este perfect aliniată cu agenda Orientului Mijlociu al Israelului. Această legătură devine și mai puternică din cauza puternicei alianțe neoconservatoare cu Israel.
3. Necesitatea complexului de informații militare americane de a-și justifica bugetul uriaș și puterea imensă.
4. Incapacitatea autorităților ruse de a īnțelege și de a recționa la primele trei motive.

      De ce, după cum spun autoritățile ruse, ruși cred că acțiunile militare ale Washington-ului, īn Orientul Mijlociu, īn ultimii 17 de ani, de la invazia americană din Afganistan (război care īncă nu a fost finalizat) au de-a face cu lupta īmpotriva terorismului ?
      Rușii īncă exprimă opinia că Rusia și Statele Unite trebuie să se unească īn eforturile comune de combatere a terorismului. Se pare că autoritățile ruse nu īnțeleg că terorismul este produsul Washington-ului. Anii de război din Afganistan și Irak, cu un rezultat aparent ineficient, au creat condiții ca Washington-ul să recruteze și să echipeze teroriști pentru a răsturna guvernul legitim īn Libia și Siria. Īn mod evident, Washington-ul nu va lupta īmpotriva armei pe care a creat-o (Statul Islamic) pentru a-și īndeplini agenda.

      Confuzia autoritățile ruse, care nu īnțeleg care sīnt relațiile Washingtonului cu terorismul, este al patrulea motiv pentru creșterea crizei siriene. Īn 2015, Washington-ul a fost luat prin surprindere de intervenția bruscă a Rusiei īn conflictul sirian, de partea guvernului sirian īmpotriva "rebelilor" jihadiști ai Washington-ului. Rusia a controlat complet situația și ar fi putut īncheia acest război īncă din 2016. Īn schimb, īn speranța de a pacifica Washingtonul și de a arăta o față acceptabilă și rezonabilă pentru Europa, īn martie 2016, prematur a anunțat victoria și retragerea forțelor sale armate. Această mare eroare a fost repetată.
      Și de fiecare dată, cīnd Rusia a făcut o greșeală, a oferit Washington-ului o oportunitate de a introduce noi forțe terestre și aeriene, pentru a efectua aprovizionare și suport militar mercenarilor săi jihadiști, pentru a efectua antrenamentul lor; precum și să organizeze israelienii, saudiții, francezii și britanicii īntr-o coaliție care să participare la atacurile militare asupra Siriei. Și acum problema este că forțele americane sīnt amestecate cu mercenari jihadiști, ceea ce face dificil pentru sirieni și ruși să curețe teritoriului sirian de invadatori străini, fără uciderea militarilor americani – lucru evitat. Ministrul rus de externe Lavrov acuză acum SUA că īncearcă să īmpartă Siria, dar inabilitatea rușilor a condus la īmpărțirea Siriei.

      Incapacitatea autorităților ruse să īnțeleagă alianța neoconservatoare americano-israeliană, și ce īnseamnă aceasta pentru Orientul Mijlociu, precum și incertitudinea autorităților ruse īn problema Siriei, a condus la escaladarea crizei prin livrarea sistemului de apărare antiaeriană S-300. S-a ajuns astfel la recentele lovituri asupra pozițiile militare siriene, folosindu-se rachete antibuncăr, fără ca cineva să-și asume responsabilitatea.
      Ca urmare a acestor atacuri recente, militari iranienii au fost uciși. Și ca rezultat al următorului atac, militarii ruși ar putea muri. La un moment dat, aceste umilințe pot deranja grav Kremlinul. Īn acest caz, aeronavele israeliene și americane vor īncepe să cadă din cer, iar loviturile asupra pozițiilor "rebelilor" vor duce la pierderi īn rīndul americanilor.

      Incapacitatea autorităților ruse de a-și da seama că pacea nu este inclusă īn planurile israelieno-americane și că atīt Statele Unite cīt și Israel nu au avut bunăvoință Rusiei de a construi un fel de acord, pot aduce Siria și Orientul Mijlociu īn centrul unui conflict mondial; īnseamnă că această Criză va continua pīnă cīnd războiul ne va īnghiți pe toți.


pus acum 6 ani
   
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
ВЕСТИ.РУ (VESTI.RU), 11 iunie 2018

Forțele speciale americane pregătesc o nouă provocare cu clor, pretext pentru o nouă lovitură aplicată  Siriei

Militanții grupului armat „Armata siriană liber㓠(FSA) pregătesc o provocare īn provincia siriană Deir ez-Zor cu utilizarea clorului. Forțele speciale americane participă la acțiune. Scopul provocării este de a oferi SUA și coaliției forțelor antiguvernamentale pretext pentru un nou atac asupra facilităților statului sirian. Acest lucru a fost anunțat luni de reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general Igor Konașenkov.

Informațiile privind pregătirea acțiunii sīnt confirmate de trei surse independente.
"Comandamentul așa-numitei «Armate libere siriene», cu ajutorul membrilor Forțelor de Operațiuni Speciale din SUA, pregătesc o provocare serioasă folosind substanțe toxice īn provincia Deir ez Zor", a declarat oficialul rus.
Potrivit lui Konașenkov, cilindrii cu clor au fost deja livrați īn localitatea Hakl Al-Jafra pentru a simula un alt "atac chimic al regimului īmpotriva civililor". Expertul consideră că filmul acțiunii poate fi răspīndit prin mass-media occidentală și ar trebui să servească drept un nou motiv pentru aplicarea atacurilor cu rachetă asupra obiectelor de stat din Siria. Și, de asemenea, să justifice operațiunea ofensivă a militanților īmpotriva trupelor guvernamentale siriene de pe malul estic al Eufratului.

O astfel de provocare cu armele chimice a fost folosită īn orașul Duma, la 4 aprilie, și a fost pretextul lansării loviturilor cu rachete īmpotriva Siriei.
Fără a aștepta investigația Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), Statele Unite, Marea Britanie și Franța au declarat că filmele din rețeaua internet sīnt "dovezi" de necontestat.
Președintele rus a numit atacurile: un act de agresiune īmpotriva unui stat suveran. Autoritățile siriene au afirmat īn mod repetat că nu au folosit arme chimice īmpotriva civililor și nici a teroriștilor, precum și că īntregul arsenal chimic a fost scos din țară sub controlul OPCW.


pus acum 5 ani
   
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Свободная пресса – Presa liberă
14 iunie 2018 - Autor: Paul Craig Roberts, doctor īn economie, fost secretar al Trezoreriei SUA pentru politica economică īn administrația Ronald Reagan. A lucrat pentru The Wall Street Journal, Businessweek, Scripps Howard News Service și The Washington Times. Este autorul a numeroase cărți dedicate politicii globale.



Răbdarea lui Putin īncurajează Occidentul să umilească Rusia.

Paul Roberts despre ceea ce așteaptă īntreaga lume de la Rusia, dar ea stă cu īncăpățīnare cu ochii plecați.


     Judecīnd după declarațiile făcute la recenta reuniune a liderilor „G7”, utilizarea președintelui Trump de sancțiuni contra Europei precum și ignorarea intereselor europene - īn același mod īn care Washington-ul ignoră interesele oricărei alte țări cu excepția Israelului - nu a determinat europenii să se disocieze de atitudinea ostilă a Washingtonului față de Rusia.

     Primul ministru al Angliei a declarat c㠄G7" este de acord să continue cu măsuri restrictive suplimentare īmpotriva Rusiei, „dacă este necesar".
     Marioneta americană de la Paris, Macron, a acuzat īn mod fals Rusia, singura țară care īncearcă să respecte acordurile de la Minsk, de īncălcarea acestor acorduri. Președintele francez, de asemenea, a acuzat pe nedrept Rusia de invadarea Ucrainei și anexarea Crimeii, ignorīnd faptul că forțele armate rusești staționau īn Crimeea īn condițiile unui contract de leasing pe 50 de ani a bazei navale. Așa cum știe probabil președintele francez, tot ceea ce a făcut Rusia a fost să accepte votul unanim al locuitorilor pentru īntoarcerea īn Rusia. Crimeea făcea parte din Rusia de peste trei secole - mai mult decīt existența Statelor Unite - īnainte de a fi transferată ilegal Ucrainei.

     Politicienii „G7” l-au acuzat pe Putin de „comportament destabilizator", „subminīnd sistemele democratice" și „sprijinind Siria".

     Europa continuă să se īndrepte spre Washington, īn ciuda a tot ceea ce a făcut Trump pentru a ofensa și a umili vasalii europeni ai Washington-ului.

     Răspunsul lui Putin la la această pălăvrăgeală a constat īn a cere Europei, ca īmpreună cu Rusia, să dezvolte interese comune.

     Aceste interese comune există, iar Putin le vede. Dar, după cum arată clar concluziile īntrunirii „G7”, cei șapte văd doar un inamic īn Rusia.

     Din perspectiva Vestului, Putin este o problemă pentru că insistă asupra suveranității Rusiei. Cīnd Occidentul acuză Rusia de „comportament destabilizator", liderii lui spun că de fapt independența Rusiei destabilizează ordinea mondială a Washington-ului. Rusia este privită ca o entitate destabilizatoare, deoarece Putin nu acceptă hegemonia americană. Putin nu reușește să depășească această atitudine īn ciuda concesiilor și comportamentului rezonabil al Rusiei. Pentru Rusia, ar fi periculos să se creadă că vorbele blīnde pot elimina mīnia hegemoniei respinse.

     Putin acceptă insulte și umiliri, pierderi de vieți omenești īn Ucraina rusă și atacurile Israelului asupra Siriei - țară pentru a cărei eliberare de „rebelii“ Washington-ului, a cheltuit resurse enorme - pentru a demonstra europenilor că Rusia nu este o amenințare.
     Judecīnd după declarațiile „G7” (sau „G6”), politicienilor europeni pur și simplu nu le pasă că nu sīnt amenințați de Rusia, ci de Washington. Washington-ul a oferit Europei un „scenariu rusesc", iar Europa pare să urmeze acest scenariu, indiferent de felul īn care se comportă Rusia și cum tratează Washington-ul Europa.
     Vechea speranță că eforturile Europei de a se opune distrugerii de către Trump a acordului nuclear cu Iranul, va declanșa īn cele din urmă mișcarea de independență, a estompat īn fața ostilității unite față de Rusia; așa cum a demonstrat recenta reuniune a „G7”.

     Strategia lui Putin nu poate funcționa din două motive. Primul este că Europa nu există ca entitate independentă de 75 de ani. Țările europene nu știu ce īnseamnă să fii un stat suveran. Fără Washington, politicienii europeni se simt pierduți, așa că cel mai probabil vor sta lipiți de SUA.

     O altă problemă pentru Putin este că el se insistă să creadă că Rusia trebuie să facă musai parte din Europa. Americanii au īntărit credința īn acest lucru īn anii lui Elțin. Economiștii ruși și Banca Centrală rusească cred că Rusia nu se poate dezvolta fără participarea Occidentului. Acest lucru face ca Rusia să fie vulnerabilă la destabilizare prin eforturile imperiului financiar occidental. Participarea din străinătate dă Washington-ului putința de a manipula rublele și de a „sifona" creșterea economică rusă, direcționīndu-o către serviciul datoriei externe. Pentru a promova globalizarea, Washington-ul se străduiește să discrediteze pe acei politicieni ruși care preferă o abordare naționalistă a economiei. Eu și Michael Hudson, deja am scris despre cum īn Rusia economiștii neo-liberali ruși au devenit, de fapt, cea de-a cincea coloană americană.

     Acele țări care se deschid globalizării occidentale īși pierd controlul asupra politicilor economice. Cursurile de schimb ale monedelor, prețurile obligațiunilor și bunurilor lor pot fi derulate prin vīnzarea fără acoperire pe piețele futures. Amintiți-vă, cum o singură persoană - George Soros - a reușit să devalorizeze lira sterlină britanică.
     Astăzi, Washington-ul este capabil să organizeze o acțiune concertată īmpotriva altor țări sau a valutelor străine datorită coordonării Băncii Centrale Europene, Băncii Angliei și Bănci Centrale a Japoniei cu Rezervele Federale. La astfel de atacuri nu sīnt capabile să reziste nici chiar țări mari - precum China și Rusia. Este de remarcat că aceste țări care doresc să aibă o politică independentă, bazīndu-se pe mecanismele monetare și de compensare ale Washington-ului, se pun, īn acest fel, sub controlul dușmanilor.

     Există adevăr īn citatul atribuit lui Mayer Amschel Rothschild: „Dă-mi controlul asupra banilor statului, și nu mai īmi pasă de cel care scrie legile acestui stat.”
     Un profesor de la Oxford mi-a trimis o copie a scrisorii președintelui Roosevelt adresată colonelul House la 21 noiembrie 1933, īn care Roosevelt a scris: „Adevărul este că, așa cum toți știm, componenta financiară a marilor centre deține puterea de stat īncă din vremea lui Andrew Jackson ... țara va trebui să treacă printr-o repetare a luptei lui Jackson cu Banca Statelor Unite – de data aceasta mult mai mare și mai amplă".

     Fiind o persoană rațională și umană, Vladimir Putin se concentrează pe evitarea conflictelor. Putin are nevoie de răbdare pentru a ignora amenințările umilitoare și insultătoare din partea unor țări nesemnificativ militar - cum ar fi Regatul Unit. Și o astfel de virtute, ca răbdarea, Putin a avut-o.

     Cu toate acestea, răbdarea poate funcționa nu numai īn beneficiul lumii dar și pentru a face rău.
     Răbdarea lui Putin le transmite liderilor europeni că nu īi va costa nimic dacă continuă acuzațiile false și acțiunile neprietenoase īmpotriva Rusiei. Răbdarea lui īncurajează neoconservatorii să folosească provocări și acțiuni de natură mai agresivă. Răbdarea poate pune Rusia la colț.

     Pericolul pentru Rusia este că dorința de a face parte din Occident va duce la concesii, care vor conduce la noi provocări, iar un angajament față de globalism va submina suveranitatea economică a Rusiei.

     Īn speranța de a se uni cu Occidentul īn războiul īmpotriva terorismului, Rusia trece cu vederea faptul că terorismul este arma Vestului īn destabilizarea statelor independente care nu acceptă lumea unipolară.

     Poate, amenințarea cu războiul ar fi mult mai scăzută dacă Rusia ar abandona pur și simplu Occidentul și s-ar concentra pe integrarea cu Estul. Iar Europa, mai devreme sau mai tīrziu, va veni singură să o curteze.


pus acum 5 ani
   
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Rusia și China sīnt inactive, avīnd toate cărțile īn mīna lor
Paul Craig Roberts


Acțiunile Rusiei și Chinei, sau mai degrabă inacțiunea lor, sīnt īmpiedicate, - a declarat politologul și economistul Paul Craig Roberts . Ambele țări dețin cărți bune īn mīini, care pot fi folosite īmpotriva Statelor Unite, dar nu īndrăznesc să īntreprindă mai nimic.

Rusia nu se poate aștepta ca mass-media occidentală să scrie adevărul, iar guvernul rus nu vrea să forțeze cetățenii săi să abandoneze mărfurile  americane, contribuind astfel la succesul sancțiunilor Washington-ului. Oficialii din Rusia și China se hrănesc din mīna Americii. Din momentul victoriei capitalismului au adoptat și economia americană neo-liberal㠖 o pīrghie propagandistică, care servește numai īn beneficiul intereselor americane.

«De ani de zile, NASA nu poate lansa astronauții īn spațiu fără ajutorul Rusiei. Dar, īn ciuda tuturor sancțiunilor și insultelor, guvernul rus continuă să furnizeze motoare de rachetă americanilor. De ce ? Deoarece economiștii pretind că este nevoie de valută străin㠄pentru dezvoltarea țării"».
«Europa depinde de furnizarea de gaze rusești, astfel īncīt īn timpul iernii să fie cald īn case, iar fabricile să poată funcționa. Dar, ca răspuns la sancțiunile UE, Rusia nu īnchide robinetul de gaz, deoarece economiștii, īncă o dată, repetă ca pe o incantația sfīntă atribuită unei puteri magice de vindecare, „avem nevoie de valută”. Dar aceasta este o prostie ! Īn nici un caz economia rusească nu depinde de moneda occidentală. Aceasta este o minciună ca și afirmația că economia rusă are nevoie de investiții occidentale».


De asemenea, rușii sīnt convinși că ar trebui să-și comercializeze liber rublele pe piețele valutare, expunīndu-le astfel la manipularea de către structurile străine. Dacă Washingtonul dorește să lovească rublele, folosește pentru acesta Rezervele Federale și băncile vasale din Uniunea Europeană, Japonia și Marea Britanie. Fondurile speculative și speculatorii scot crema. Economia neoliberală este o mare farsă, iar rușii cred īn acest mit.

«Să vedem următoarea situație:
Cīnd a apărut provocarea Skripal, Putin a spus cumva: „Guvernul Marii Britanii minte, și toate celelalte guverne, inclusiv al Statelor Unite, sprijină acest fals. Moscova consideră această minciună o provocare īn cadrul pregătirilor occidentale pentru atacul īmpotriva Federației Ruse. Un flux constant de minciuni și exerciții militare nejustificate īn apropiere granițelor noastre nu pot fi decīt o īncercare de a īncepe un război. Răspunsul noastru nu poate fi decīt distrugerea totală a SUA și marionetele lor” ??».


Un astfel de răspuns ar fi sfīrșitul provocărilor nepedepsite, al manevrelor militare și al sancțiunilor. Dar am auzit doar despre „neīnțelegeri cu partenerii americani", răspuns care īi īncurajează pe occidentali la noi minciuni și provocări.

«Sau, ca un răspuns mai moale, Putin ar fi putut spune: „Dacă Washington-ul și sclavii săi europeni sancționează Rusia, oprim furnizarea de motoare și titan pentru Statele Unite iar pentru Europa sistăm  gazul, īnchidem spațiul aerian rusesc pentru aeronavele din SUA și introducem măsuri punitive pe toate companiile americane care operează īn Rusia”».

Īn loc de o politică dură, rușii īncă folosesc dolarul atunci cīnd vīnd petrol. Credința īn nevoia „banilor occidentali" este greșită, la fel și teama că SUA va prelua piața europeană a energiei. Statele Unite nu pot furniza gaze naturale Europei, pur și simplu nu au infrastructura necesară. Și pentru dezvoltarea sa va fi nevoie de mulți bani și de mulți ani. Pīnă cīnd SUA ar putea pune īn aplicare un astfel de proiect, Europa ar fi demult inundată de șomaj și īnghețată de frig.

Și cum rămāne cu China? Īn Imperiul Celest este un număr mare de companii americane mari, inclusiv cea mai mare din punct de vedere al capitalizării - Apple. Pekinul le poate naționaliza fără să plătească nicio compensație. Corporațiile globale atacă deja Washington-ul, cerīnd ridicarea sancțiunilor īmpotriva Chinei.

«Īn plus, China ar putea vinde rapid toate obligațiunile americane īn valoare de 1.200 miliarde de dolari. Rezervele Federale ar trebui imediat să tipărească monedă să poată răscumpăra această datorie pentru a stopa inflația. Ca răspuns, China ar putea să refuze dolarul tipărit de Rezervele Federale pentru răscumpărarea obligațiunilor guvernamentale. La urma urmei, moneda străină americanii nu pot imprima. Astfel că dolarul se va păbuși la nivelul bolivarului venezuelean. Iar Washington-ul ar trebui să-și conving㠄puii din Vest" să īși tipărească monede ca să cumpere dolari. Asta ar provoca mari pierderi īn „Occidentul colectiv" și ar zdrobi „Imperiul de la Washington"».

Dar de ce nu folosesc Moscova și Beijing cărțile lor atu? Motivul este că niciun guvern nu are economiști ai căror creier să nu fie īmbibat cu neoliberalism. Īn timpul domniei lui Elțin, această ideologie a fost instituționalizată īn toate structurile guvernului rus.

Luați cazul Turciei. Rusia și China ar putea folosi momentul și să forțeze retragerea Turciei din OTAN prin atragerea īn structurile lor; de exemplu, a o invita īn BRICS și a conveni asupra securității reciproce și a tranzacțiilor comerciale. China poate cumpăra cu ușurință lire turcești. Același lucru se poate face și cu Iranul. Dar autoritățile din Rusia și China se complac īn lentoare și nu īndrăznesc să ia măsuri active.



pus acum 5 ani
   
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Rusvesna - Shamir Israel

Rusia va ajuta Afganistanul să-i alunge pe americani, punīnd capăt războiului și haosului.



     Talibanii, mișcarea de rezistență afgană, guvernul din Kabul și alte forțe afgane se vor aduna la Moscova pe 4 septembrie. Acest eveniment istoric a fost deja confirmat de Ministerul de Externe al Rusiei.
     Deci, Rusia a decis să ajute afganii să ajungă la un acord și să pună capăt războiului lung. Acesta este pasul potrivit, repetānd īn multe privințe strategia Rusiei īn Siria și Libia.
     Au trecut 16 ani de cīnd Afganistanul a fost cotropit de americani și vasalii lor. Atunci au existat alte timpuri - Rusia era slabă, iar conducerea ei īncă credea īn bunele intenții ale Washington-ului. Moscova a aprobat "răzbunarea americană pentru 11 septembrie", cu condiția ca americanii să īnceapă negocieri cu toate forțele afgane, permițīnd transferul materialului militar OTAN pe teritoriul său. Īn Federația Rusă talibanii au fost proclamați teroriști.
     Din păcate, anii care au trecut de atunci au arătat că ajutorul rusesc s-a bazat pe ipoteze incorecte. Americanii au mințit. Ei nu vor ajuta afganii să se īnțeleagă și să-și retragă urgent trupele, așa cum au promis.

„Afganistanul aflat sub ocupație americană a fost transformat īntr-o fabrică mondială de droguri, iar aviația ACI (CIA) - dar și OTAN - a devenit cel mai mare transportator de heroină din lume.”
   
     Īnainte de invadarea Afganistanului de către americani, producția de droguri a fost stopată de către talibani prin metodele cele mai exigente. Devenind stăpīni ai Afganistanului,  americanii au luptat cu talibanii și au īnlesnit activitatea lorzilor drogurilor.
     Talibanii, „studenții islamici”, au fost declarați  forță reacționară care īmpiedică dezvoltarea Afganistanului. Dar, de-a lungul anilor, a devenit clar că talibanii sīnt o mișcare națională care duce o luptă fără compromisuri pentru eliberarea patriei de sub invadatori.
     Guvernul īnființat la Kabul nu poate deveni purtătorul de cuvīnt al voinței poporului afgan. Prea este strīns legat de americani. Īn aceste condiții Rusia n-a intervenit īn luptele dintre afgani.
     Rusia are poziții puternice īn această țară. Locuitorii īși amintesc de vremea prezenței rusești, iar cei mai mulți cred că poporul afgan a cunoscut atunci cele mai bune zile ale sale.
     După cum ne amintim, Statele Unite și Arabia Saudită au cheltuit sume uriașe, au antrenat, īnarmat și introdus clandestin luptătorii lui Osama bin Laden, și au provocat daune teribile economiei țării. Rusia a trecut prin zilele īngrozitoare ale perestroicii lui Gorbaciov, s-a pocăit pentru prezența sa īn Afganistan, și apoi și-a retras complet trupele.
     Acum, īntīlnirea de la Moscova va putea să dea un nou impuls - și, poate, va ajuta diferitele forțe din Afganistan să ajungă la un acord īntre ele.
     Talibanii au arătat clar că nu doresc nici un armistițiu, nici o coaliție, dacă acestea nu vor conduce la retragerea urgentă a forțelor de ocupație. Pīnă īn prezent, talibanii, au refuzat să negocieze chiar și cu Kabulul - ei spun că acolo sīnt marionetele americanilor și  vor negocia doar cu americanii - stăpīnii acestora.

Cīnd talibanii și Kabulul au realizat o īncetare a focului pe termen scurt, pe perioada sărbătorilor (Kurban Bairam), talibanii au refuzat să prelungească armistițiul. Un astfel de armistițiu ar aduce beneficii doar invadatorilor, spun ei. Un armistițiu va fi atunci cīnd americanii vor pleca, iar Afganistanul va fi liber.

     Īn prezent, talibanii eliberează provincii īntregi. Cu ceva timp īn urmă, luptătorii săi au reținut trei autobuze cu pasageri, printre care și angajați ai Securității din Kabul. Pasagerii au fost eliberați (versiunea talibanilor) sau eliberați prin luptă (īn conformitate cu Kabulul) - cu excepția securiștilor, care au rămas īn captivitatea talibanilor.
     Īn această perioadă dificilă, conferința de la Moscova va permite părților să se īntīlnească și să discute, sau poate să ajungă la un acord cu ajutorul mediatorilor ruși. Īn Statele Unite există voci care cer retragerea trupele, numai că Trump nu s-a hotărīt să facă un astfel de pas. ACI (CIA), principalul beneficiar al ocupației din Afganistan și al producției de droguri, este deja supărată pe Trump.


pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la