Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Dulci-k la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Giurgiu
cauta Barbat
22 - 45 ani
Agora / Opinii / Sputnik: Capitalism și justiție  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Capitalism și Justiție, dar nu pentru...romāni?
Sputnik, 12.05,2018.   Ionuț Țene este istoric, publicist și scriitor romān.



Demagogia marilor puteri și a multinaționalelor față de Romānia și poporul romān atinge cote de o ipocrizie alarmantă?

      Pe de o parte ni se cer tot felul de norme și regulamente de respectat pentru a ni se pune piedici īn a intra īn Schengen sau īn alte organisme euro-atlantice, pe de altă parte ne demantelează economia și ne secătuiesc resursele naturale. Romānia e tratată de Bruxelles și marile puteri ca o simplă "colonie africană", cu metode cinice demne de secolul XIX? Deși avem toate normele īndeplinite privind siguranța frontierelor, și am dat companiilor străine de securitate foarte mulți bani, totuși nu suntem primiți īn Schengen pentru că nu am oferit spre exploatare portul Constanța īn totalitate olandezilor, iar francezii și nemții mai au ceva de primenit prin Ardeal, poate chiar o…autonomie.

      Raportul GRECO al țărilor care luptă īmpotriva corupției este de un cinism īnfiorător și cere Romāniei să īndeplinească tot felul de criterii mai mult sau mai puțin imposibile, asta īn timp ce firmele acestor țări fac afaceri prospere și oneroase pe seama romānilor și escamotează plata impozitelor pe profit pentru că sunt…multinaționale protejate. Sute de diplomați și oameni de afaceri străini și funcționari de ambasade imperiale au luat sau au dat șpăgi īn afaceri ca gen Bechtel sau Microsoft, dar justiția le-a clasat dosarele să nu se supere Merkel, Macron sau Obama?

      Īntre timp patronii și politicienii romāni sunt hăituiți de ANAF sau de DNA, iar capitalismul romānesc īngropat de viu de controale pentru că așa cer interesele marilor puteri ca Romānia să rămānă o colonie numai bună de exploatat? S-a ajuns ca instituțiile statului romān și unii comandanți ai serviciilor să pună interesele marilor puteri și ale partenerilor strategici deasupra intereselor Romāniei, cu īncălcarea legilor naționale și a Constituției, fapt ce īnseamnă trădare de țară?

      Īn 50 de ani Romānia va dispărea luptānd īmpotriva corupției care nu se mai termină
Chiar zilele trecute īmi povestea cineva din lumea bancară, cum companiile străine amenință patronii romāni să-și vāndă afacerile, īn caz de refuz fiind falimentate brutal prin metode mafiote, cu sprijinul ambasadelor și complicitatea vārfurilor instituțiilor statului romān corupt și vāndut altor interese. Īmi spunea prietenul cum o importantă firmă de turism romānească, opera unui inimos om de afaceri romān, care avea un profit și un rulaj frumos a fost falimentată brutal de concurența străină, deoarece a refuzat să le vāndă compania. Īn stil mafiot l-au lovit la imaginea firmei apoi i-au amenințat turoperatorii din Turcia și Grecia care au dat bir cu fugiții, iar comenzile nu au mai putut fi onorate. De astfel de tunuri puse la cale de multinaționale cu complicitatea ambasadelor străine nu se ocupă SRI, ANAF și DNA, și nici īn rapoartele departamentului de stat american nu apar autodenunțuri ale șpăgarilor clasați de la marile firme transoceanice.

      Sunt șefi de instituții din Romānia care au dublă cetățenie și au jurat credință altui stat? Ce mai caută aceștia īn fruntea țării? Prin metode ce depășesc legile naționale și internaționale, firmele străine au acaparat peste 56 la sută din economia Romāniei, iar marile puteri occidentale ne dau īn continuare lecții mai mult ipocrite că nu respectăm reglementările impuse și fantasmice suprarealiste indicații El GRECO, adică īn traducerea liberă, trebuie să fim subordonați economic 99, 99 la sută, nici apa care o bem să nu mai fie a noastră, poate atunci nu vom mai fi…corupți, pentru că nu vom mai exista? Poate și asta se dorește, dar cei care trebuie să vegheze la "Patria a priori", par că nu reușesc să-și facă īn totalitate datoria ca să nu supere "strategicul" interesat doar de proriul buzunar, care ne vrea pe termen lung o populațiune de mancurtizați și disipați?

      Dacă nu ne ridicăm din genunchi și nu privim demn spre cer, īn 50 de ani Romānia va dispărea luptānd īmpotriva corupției care nu se mai termină pānă ce ultimul capitalist romān nu va fi angajat pe post de portar la multinațională. Īn cazul intereselor marilor puteri īn Romānia este foarte actuală fabula lui Grigore Alexandrescu, parafrazānd: "Democrație și Justiție dar nu pentru…romāni". Restul e…clasare.



pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la