Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
draghici_elena2000
Femeie
24 ani
Dambovita
cauta Barbat
24 - 62 ani
Agora / Opinii / Cotidianul - editorial semnat de Ioan Buduca  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Greu mai īnţelegem!
4 decembrie 2017, 21:16 Ioan Buduca Editorial 0

Comunicatul purtătorului de cuvānt la Departamentului de Stat al SUA a dezvăluit faptul că habar nu avem īn ce afacere ne aflăm. Cu mic, cu mare, cu toţii am picat examenul de īnţelegere a acestui comunicat.

Ce nu ştim īncă, pentru că nu ne vine să credem?

1. Īn SUA, interesele economice comandă interesele politice. Donald Trump a tulburat puţin această linie de comandă, dar numai prin vorbe, nu şi prin fapte. Faptele sale dovedesc că noul preşedinte de la Casa Albă este principalul agent de vānzări al intereselor economice ale marilor corporaţii americane.

2. Departamentul de Stat al SUA este principalul minister al intereselor economice care domină deciziile establishment-ului politic īncă din perioada Primului Război Mondial, cānd s-a pus capăt izolaţionismului SUA, ca urmare a nevoii de expansiune economică a marilor companii şi a acelor mai puternice bănci.

3. La noi, acum, ambasadorii SUA sunt cei mai avansaţi pioni ai intereselor economice globaliste cu origine americană.

4. Principala misiune a acestor ambasadori este, aici, īn Romānia, protejarea acestor interese economice globaliste.

5. CIA (alt garant al acestor interese) a reuşit, aici, īn Romānia (datorită slugărniciei preşedintelui Băsescu), să pună la punct un Sistem īn care binomul SRI-DNA are a garanta că autorităţile noastre nu vor urmări nici corupţia marilor corporaţii, nici evaziunea fiscală practicată de ele.

6. Modificările fiscale din ultima vreme n-au convenit marilor corporaţii, īntrucāt le mănāncă un pic din potenţialul lor evazionist.

7. Reforma din Justiţie nu convine marilor corporaţii īntr-un grad mult mai alarmant pentru că, după reformă, DNA va avea mari probleme īn a-şi dovedi competenţa profesională. Prin urmare, curānd va fi necesară şi o reformă a DNA, pentru a face din Anticorupţia noastră acel instrument imparţial care să poată urmări şi corupţia multinaţionalelor.

8. Pe scurt, reforma din Justiţie face praf aranjamentul īncă funcţional CIA-SRI-DNA-Preşedinţia romānă.

P.S. Va fi o problemă de teorie politică să se dea un nume statutului unei ţări īn care acest aranjament statal a funcţionat. Suveranitate deplină n-a fost. Colonialism clasic n-a fost.

De natură preliberală, dar şi neoliberală, acest statut, la noi, a apărut ca un hibrid īntre reguli polar contrarii: paradigma postmodernă īn care economicul comandă politicului s-a īnfrăţit cu paradigma premodernă īn care politicienii īşi cumpără demnităţile după ce au făcut cheag din diverse contracte cu statul.

Partea pozitivă a rolului DNA era menită să conducă, lent, sub ”teroarea” Justiţiei, la formarea unor mentalităţi clasic-liberale. Nu s-a īntāmplat aşa pentru că paradigma neoliberală s-a potrivit mănuşă cu slugărnicia partidelor noastre şi cu interesele meschine ale politicienilor.


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la