Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ro_xy20 pe Simpatie
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 45 ani
Agora / Opinii / Cotidianul - Simona Popescu  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Protestatarule, toți te vor prost. Hai, nu fi!
3 decembrie 2017

Ești corporatist, cāștigi mai bine decāt părinții tăi īmpreună. Ai ajuns la București. Ai o mașină șmecheră, dar īți place să te prezinți ca biciclist. Īți faci concediile īn locuri de care ai tăi, agricultori sau foști muncitori pe la cine știe ce combinat din țară, n-au auzit niciodată. Crezi că īntreaga lume este a ta. Asta, pānă cānd o să ajungi la patruzeci și ceva de ani și o să fii concediat pe motiv că ești prea bătrān. Și atunci, cānd nu o să mai poți plăti ratele, facultatea copiilor și nu o să-ți mai permiți stilul de trai cu care erai obișnuit, o să īnțelegi cu adevărat viața. Acum trăiești īntr-o bulă.

Dar pānă ca toate acestea să se īntāmple, și se vor īntāmpla, te vezi un fel de Batman bogat și dornic să scapi lumea de mișei. Crezi că ai salvat Parcul Carol, Vama Veche și Roșia Montană. Adevărul īți scapă și este și normal. Īți e lene să citești chiar și o postare de cāteva rānduri. Īn creierul tău se aprinde imediat indignarea atunci cānd vezi cuvintele-cheie bine īnfipte īn subconștientul tău. Să știi că dacă ai terminat niște studii universitare, asta nu te face un intelectual. Pentru aceasta ar fi trebuit să tocești băncile bibliotecilor, nu pe cele ale cafenelelor din Centrul Vechi. Fără supărare, ești foarte ușor de manipulat!

Ai fost format astfel īncāt să-ți consideri inferiori proprii părinți pentru că ei cred īn Dumnezeu, tradiții și īn familia normală. Ai impresia că ești cireașa de pe tortul globalizării, dar de fapt nu ești nici măcar un E cancerigen din compoziția lui. Cu modele de viață luate din filmele Fantasy, te īndepărtezi de realitate. Dar ce contează, ești mai tare ca Batman pentru că salvezi toată Romānia. Bietul supererou american salva un singur oraș… Cei de la putere sunt niște ticăloși! Nu te contrazic. Cei din opoziție sunt la fel. Nu mă contrazice. Și atunci ce vrei de fapt să obții? Nici tu nu știi bine.

O să ți se spună că sunt o proastă naționalistă, vāndută lui Dragnea, Tăriceanu și mai cine știe cui. Și o să crezi, deoarece tu iei totul prefabricat. Am īnceput la Dreptatea īn 1990. Nu știi ce-i aia. Din 1991, am făcut parte din prima echipă a ziarului Cotidianul, lucrānd personal cu Ion Rațiu. Ca ziarist, am fost martoră la toate evenimentele din ultimii 28 de ani. Ani pe care tu poate nu-i ai īncă īn buletin. Am lucrat la Evenimentul Zilei și am fost 16 ani jurnalist la Romānia liberă. Ca membru al societății civile, am coordonat proiecte finanțate de Soros, Departamentul de Stat al SUA și guvernul norvegian.

Niciodată nu am făcut ceva de care să-mi fie rușine. Tinerii și studenții pe care i-am format īn cadrul acestor proiecte vor fi liderii Romāniei de māine. Și știi tu, protestatarule, ce i-am īnvățat mai īntāi? Să nu fie proști. Să nu se lase manipulați, să gāndească și să-și asculte conștiința mai īntāi de orice. Nu pot să te īnvăț asta și pe tine. Ar fi nevoie de prea mult efort. Dar pot să-ți dau un sfat bun: dacă vrei să schimbi Romānia, nu ieși să susții toate cepele degerate, fie ele tăiate Julien sau sparte cu pumnul DNA. Susține doar democrația autentică și principiile ei. Este suficient.

Iar dacă vrei cu adevărat să salvezi Romānia, renunță la confortul tău corporatist și intră īn politică. Dacă nu, stai blānd, pentru că oricum atunci cānd vei īmplini vārsta de concediere īți vei da seama că ai fost un prost toată viața ta. Nu fi prost, așadar!


pus acum 6 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la