Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mememe12
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
Agora / Opinii / Rusia a cīștigat războiul sancțiunilor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
The National Interest
14 martie 2019


Rusia a cīștigat războiul sancțiunilor

     The National Interest a văzut că Rusia  cīștigă īn războiul sancțiunilor. Acest lucru este menționat īn articolul profesorului de științe politice Judy Twigg de la Universitatea Virginia Commonwealth din  SUA. Potrivit acesteia, sancțiunile impuse de SUA și  UE īn 2014, care ar fi trebuit să pedepsească Rusia pentru așa-zisele „acțiuni agresive" īmpotriva Ucrainei, din contră, i-au adus mari beneficii și au stimulat creșterea economică. De exemplu, Twigg citează sectorul agricol rus, care a ieșit din stagnare datorită măsurilor restrictive.
      Profesorul reamintește că Moscovei i-a fost limitat accesul la piețele de capital și la īmprumuturi cu dobīndă redusă, i s-a interzis importul de bunuri cu dublă utilizare și furnizarea de tehnologii inovatoare. Mai mult, Rusia a introdus măsuri de retorsiune prin interzicerea importului de produse alimentare din Uniunea Europeană și din Statele Unite. Ca urmare, aceste acțiuni au devenit un „cadou" pentru agricultura rusă, afirmă ea. „Sancțiunile au creat o oportunitate de a restabili industria alimentară schiloadă din Rusia. Mulți investitori care nu au manifestat anterior interes pentru agricultură au devenit brusc interesați de acest subiect ", scrie Twigg.
      Mai mult, efectul contra-sancțiunilor a fost acela c㠄unii reprezentanți ai ramurilor economiei rusești, care aveau doar o legătură parțială cu agricultura, au īnceput să fie tentați să se plaseze sub sancțiuni". Īn special, Twigg citează exemplul producătorilor ruși de ciocolată, care au cerut să se extindă sancțiunile și asupra importului de produse europene specifice lor, pentru a concura cu producătorii din Germania, Franța și Belgia și ulterior să īși vīndă produsele acolo.
      Profesorul adaugă, de asemenea, că volumul producției de cereale din Rusia depășește de două ori volumul de consum și că a devenit principalul furnizor de pe piața mondială. Īn plus, producătorii ruși oferă pe deplin țării pui și carne de porc, deși mai devreme toate acestea erau importate īn cantități imense.
      Īn plus, ea observă că taxele introduse recent īn SUA pentru diverse bunuri obligă multe țări să caute alte piețe pentru vīnzări și achiziții. Ca exemplu, ea citează China, care devine rapid o piață pentru soia și floarea-soarelui din Rusia, īnlocuind astfel produsele americane.
      Īn concluzie, Twigg subliniază faptul că Rusia are un teritoriu vast și mai mult de 200 de milioane de hectare de teren nefolosit, iar agricultura va continua să se dezvolte īn mod activ și să dea impuls dezvoltării altor zone. Prin urmare, īn opinia ei, este timpul ca Statele Unite și Europa să-și dea seama că măsurile restrictive aduc beneficii doar Rusiei și că īn războiul sancțiunilor cu Occidentul, Rusia este „cu cīțiva pași īnainte"; „... este greu să ne imaginăm susținerea de către SUA a unui concurent rus pentru fermierii americani, dar acest lucru se īntīmplă ca rezultat al regimului de sancțiuni”.
      Relațiile dintre Rusia și țările occidentale s-au deteriorat din cauza situației din Ucraina, unde țări OTAN (NATO) au dat o lovitură de stat īn 2014 și īn jurul Crimeei, care a devenit regiunea rusă după un referendum. Țările occidentale au acuzat Moscova că au intervenit īn treburile Ucrainei și au impus sancțiuni. Kremlinul a respins īn repetate rīnduri toate acuzațiile și a declarat că este contraproductiv să se vorbească cu Rusia īn limbajul sancțiunilor. Īn Occident există tot mai multe voci cu privire la necesitatea ridicării sancțiunilor.







clic stīnga e imagine pentru a o mări

rusia the national interest14 martie 2019rusia    the national interest văzut că

21KB


pus acum 5 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la