Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Karlla din Timis
Femeie
22 ani
Timis
cauta Barbat
22 - 44 ani
Agora / Cărți īn limba romīnă / Viktor E. Frankl  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Omul īn căutarea sensului vieții    pdf   (6,73 Mbit)

     Cīt de frumoasă poate fi lumea !
     Nu este remarca vreunui scriitor sau artist romantic ci remarca unui fost deținut dintr-un lagăr de exterminare german, iar ea aparține autorului īnsuși: Victor Frankl. Cartea „Omul īn căutarea sensului vieții” este scrisă īn urma acestei experiențe, și are două părți distincte. Prima este autobiografică și face cunoscută cititorului perioada detenției cu toate evenimentele inumane la care a fost supus el și ceilalți deținuți, a doua parte este o concluzie a acestei perioade transpusă īn activitatea sa profesională de medic logoterapeut.
     Victor Frankl scrie cu mult talent cartea, iar talentul este dublat de sensibilitatea și sinceritatea cu care īși descrie sentimentele trăite īn acea perioadă īn care nu mai avea nimic de pierdut.
     Toată cartea este absolut captivantă, indiferent care dintre părți o consideri - ca cititor - mai relevantă. Sīnt descrise trăirile deținuților, de la apatia generală ca un mecanism de apărare - care avea un singur țel și anume acela de supraviețuire - pīnă la foamea, frigul, tifosul, păduchii și violența gardienilor. Apatia generalizată a deținuților este denumită din punct de vedere psihanalitic „regresie”. Adică toți cei īnchiși īn astfel de lagăre ajungeau la o formă primitivă de viață, indiferent ce au fost īnainte, pentru că dorințele și aspirațiile nu mai puteau fi exprimate īn nici un fel decīt īn vise și atunci aproape toată lumea avea coșmaruri care de cele mai multe ori, așa cum mărturisește și Frankl, erau chiar mai dulci decīt realitatea lagărului.


MediaFire






pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la