Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deiutza20 la Simpatie.ro
Femeie
21 ani
Bacau
cauta Barbat
21 - 44 ani
Agora / Cinemateca / ★ Vīnătorul de cerbi (1978)  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Vīnătorul de cerbi (1978)
Deer Hunter

Producție:  EMI Films, Universal Pictures - SUA

      Īntr-un mic orăşel american, ameninţarea războiului din Vietnam, care planează asupra tuturor bărbaţilor īnrolaţi, este īntīmpinată cu unirea destinelor īn cadrul ceremoniilor de cununie. Numai că această īncercare nu este suficientă pentru a opri ororile războiului. Acesta este şi cazul a trei prieteni vechi pe care războiul īi schimba īn totalitate….
      Al doilea film al lui Michael Cimino, la origine un scenarist talentat la Hollywood, a fost declarat de unii o capodoperă cinematografică şi de alţii un film plin de ură care distorsiona grosolan realitatea istorică. Undeva īntre aceste două extreme “Vīnătorul de cerbi” a devenit şi un mare succes comercial, īn ciuda faptului că vorbea despre pierderea inocenței Americii īn Războiul din Vietnam.
      Īntr-un orăşel industrial din Pennsylvania, trei muncitori, Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage) şi Nick (Christopher Walken), sīnt chemaţi īn armată pentru a pleca īn război. Īnainte de a-şi părăsi prietenii, Steven se īnsoară. iar căsătoria şi nunta devin şi o petrecere de adio pentru proaspeţii recruţi.
      Fimul sare apoi īn Vietnam. Toţi trei prietenii sīnt făcuţi prizonieri şi reuşesc īn cele din urmă să scape, dar cu consecinţe tragice. Steven rămīne paraplegic, Nick se dă la fund undeva īn Asia de Sud-Est, schilodit emoţional, iar Michael se īntoarce acasă copleşit de remuşcări că şi-a lăsat prietenii să eşueze. Soarta i se complica şi mai mult cīnd, īncercīnd să-şi reia viaţa civilă, Michael se īndrăgosteşte de Linda (Meryl Streep), cīndva logodnica lui Nick.
      Īn cursul a peste trei ore, “Vīnătorul de cerbi” oferă cīteva interpretări actoriceşti remarcabile şi o serie de scene de o intensitate copleşitoare, de la petrecerea de nuntă pīnă la mult discutata secvenţă a prizonierilor de război care joacă ruletă rusească. Sīntem martori la diverse scene ale destrămării comunităţii din Pennsylvania, marcate toate de momente sublime oferite de De Niro, Walken şi Streep. Ironic, şi cu o notă de patriotism răsuflat şi bizar, eroii celebrează legăturile fragile care īi mai ţin īmpreună cīntīnd “God Bless America”, chiar īnainte de genericul final. Scena aceasta este un comentariu īndurerat, dar īmpăciuitor asupra tristei stări de lucruri de după război, care trădează o viziune a Americii ca izvor de eroism măreţ, laşitate, ignoranţă şi lăudăroşenie oarbă. Lăsīndu-ne cu speranţa falsă a unui viitor mai bun, “Vīnătorul de cerbi” este un clasic american negativ.
      Cu o viziune vrīnd-nevrīnd limitată asupra faptelor istorice, filmul oferă o imagine tristă a experienţei Războiului din Vietnam, din perspectivă a trei oameni, fără să se ocupe de contextul social mai larg. Majoritatea criticilor se agaţa de acest lucru, observīnd descrierea simplistă, dacă nu chiar rasistă, a asiaticilor şi folosirea ruletei ruseşti īn cel puţin două momente de cotitură ale naraţiunii. Alţii fac referire la subtextul homosocial, chiar homosexual, al filmului atunci cīnd descrie viaţa soldaţilor şi felul īn care ei se adaptează la viaţa civilă, īnţeleasă ca o sferă de influenţa feminină .
      „Vīnătorul de cerbi”  poate fi īnsă cel mai corect caracterizat dacă nu trebuie să uităm că a fost unul dintre primele filme majore despre Războiul din Vietnam. Este un film important şi pentru că a oferit un exemplu timpuriu de film aşa-numit prestigios, care apare abia la sfīrşitul anului pentru a se califica īn cursa pentru premiile Academiei Americane de Film. “Vīnătorul de cerbi” a propus imaginaţiei publicului un set de imagini de neuitat īnainte de a cīştiga un Oscar pentru cel mai bun film. Şi toate acestea numai pentru că prezintă istoria aparent banală a unor muncitori chemaţi să-şi īndeplinească o obligație civică.

Premii:
Academy Awards, USA 1979, cea mai bună regie
Academy Awards, USA 1979, cel mai bun film
Academy Awards, USA 1979, cea mai bună coloană sonoră
Academy Awards, USA 1979, cel mai bun actor īn rol secundar – Christopher Walken
Golden Globes, USA 1979
BAFTA Awards 1980, cel mai bun montaj
BAFTA Awards 1980, cea mai bună imagine
American Cinema Editors, USA 1979
American Movie Awards 1980 cel mai bun regizor
American Movie Awards 1980 cea mai bună actriță īn rol secundar – Meryl Streep
Awards of the Japanese Academy 1980
Blue Ribbon Awards 1980
Directors Guild of America, USA 1979
Hochi Film Awards 1979
Kinema Junpo Awards 1980
Los Angeles Film Critics Association Awards 1978
National Film Preservation Board, USA 1996
National Society of Film Critics Awards, USA 1979
New York Film Critics Circle Awards 1978, cel mai bun actor īn rol secundar – Christopher Walken
New York Film Critics Circle Awards 1978, cel mai bun film
Online Film & Television Association 2016
Writers Guild of America, USA 1979



Film subtitrat
Format: mp4
Mărime: 1,13 Gbit
Durată: 183 minute
Rezoluție: 1280/544p


ok.ru


sau
MultiUp



sau
Arhivă 1
fileshare
Arhivă 2
fileshare
Arhivă 3
fileshare


sau
Arhivă 1
FileHost.net
Arhivă 2
FileHost.net
Arhivă 3
FileHost.net

★ cerbi (1978) cerbi (1978) deer emi films, universal pictures sua      Īntr-un

57.7KB


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la