Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
Agora / Opinii / REGELE ĪN PIELEA GOALĂ !  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Regele īn pielea goală !


Turcii au bombardat trupele americane. Ofensiva lor, „Sursa Păcii”, īn plină desfășurare.

11 octombrie 2019


     Recent, īn America s-a iscat o mică isterie: Newsweek a răbufnit īntr-un articol īn care acuza militarii turci că au atacat o coloană a invincibilei armate americane.
     Potrivit autorilor articolului (și există trei !), armata turcă a lovit cu foc de artilerie o unitate  a forțelor speciale americane - iar acest lucru s-a īntīmplat chiar īn zona turcă de operațiuni, de fapt, īn pozițiile kurzilor de pe dealul Mashtenur, līngă orașul Kobani din nordul Siriei.
     Din declarațiile lui Trump și ale Pentagonului, de cel puțin trei zile americanii n-ar fi trebuit să se afle īn zona de operare a Turciei. Cu toate acestea, ei erau acolo, chiar īn sistemul de apărare al kurzilor:
„Ministerul Apărării al Turciei a emis o declarație ca răspuns la mesajul Newsweek, negīnd că armata sa vizează trupele americane. Ministerul a confirmat că avanposturile de frontieră turce de la sud de Suruc au fost atacate cu  mortiere de pe dealuri situate la aproximativ 1.000 de metri sud-vest de postul de observare al SUA." (sfīrșitul citatului)
     Se pare că turcii știau despre amplasamentul armatei americane și au aplicat acolo intenționat lovituri de artilerie. Americanii „nu au ripostat cu foc, pentru a nu provoca partea turcă să lanseze lovituri mai puternice” (sfīrșitul unui alt citat).
     Īn războiul modern, 1.000 de metri este o distanță insignifiantă. Ce făceau acolo forțele speciale americane, se poate ghici. Statele Unite au mai multe posibilități de a observa cīmpul de luptă din această regiune, de exemplu aparate de zbor telepilotate și constelația de sateliți. Se dovedește astfel că forțele speciale americane din această zonă nu doar au observat, ci au coordonat acțiunile unităților kurde, iar pentru aceasta era necesară prezența la fața locului.
     Și aici apare o situație extrem de neplăcută pentru trupele americane din zona operațiunii turcilor. Īn trecut, americanii ar fi decolat cel puțin o escadrilă de atac pentru a plăti osmanlīilor că au īndrăznit să tragă asupra trupelor lor. Dar acum, atacul a produs doar o „īngrijorare profundă”.
     Ce s-a īntīmplat acum? Nimic special, doar că turcii au sisteme S-400, care acoperă zona de război īmpotriva kurzilor și toată puterea și patosul american au dispărut instantaneu. Tot ce i-a mai rămas lui Trump este să negocieze cu „aliatul” prin canale militare și diplomatice.
     Situația kurzilor este destul de curioasă: la un moment dat au primit oferte de la Damasc și de la armata rusă pentru a se alătura operațiunii comune īmpotriva militanților statului islamic, dar au respins toate ofertele sirienilor și rușilor, bazīndu-se pe „prietenii” americani. Iar prima operație serioasă a turcilor īmpotriva formațiunilor kurde a arătat seriozitatea și fiabilitatea „prieteniei” cu americanii - de fapt, oficial, i-au lăsat pe kurzi la voia sorții. Și asta, īn distonanță cu șeful la Tel Aviv al SUA, care a declarat sprijin total kurzilor.
     După ce yemeniții au lovit rafinăriile din Arabia Saudită cu aparate de zbor fără pilot „de doi bani”, mitul „capacităților incredibile” ale sistemelor de apărare aeriană americane Patriot și AEGIS a dispărut subit, iar după lovitura asupra forțelor speciale americane de la Kobani, mitul inevitabilității represaliilor americane s-a dizolvat chiar sub ochii noștri.
     Īn Orientul Mijlociu, expresia „a pierde fața” īnseamnă să-ți pierzi reputația - iar americanii „īși pierd fața” acolo īncă de la īnceputul agresiunii īmpotriva Irakului și Afganistanului - și acest proces evoluează (Să nu uităm că americanii au cotropit Afganistanul doar pentru că talibanii au refuzat să-l predea pe fostul agent CIA, Osama bin Laden). Se pare că a sosit momentul atacurilor directe nepedepsite asupra trupelor americane. Și aceasta este o veste foarte proastă pentru bazele americane din Orientul Mijlociu și din regiunea Golfului, unde există mai mult decīt suficienți „prieteni” ai Statelor Unite.
     Hegemonul are mari probleme īn ceea ce privește potența (īn sens politic). Īn ajun, marele și teribilul Donald Trump a tras o nouă rafală de amenințări īmpotriva Turciei, care a īnceput nestingherită operațiunea militară īmpotriva kurzilor - principalii aliați ai terorismului Statelor Unite īn Siria. Īnsă principalul lucru din discursul său a fost faptul că el, īn mod categoric, nu dorește să lupte cu turcii, intenționīnd īn acest caz să se ocupe de ei ruinīndu-i pe plan economic.
     Apoi, Departamentul de Stat s-a grăbit să constate că, īn ciuda arbitrarului său, Erdogan nu a traversat īncă o anumit㠄linie roșie”, desenată pentru el de către americani.






pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la