Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_sexy_girl_alive pe Simpatie
Femeie
24 ani
Covasna
cauta Barbat
24 - 47 ani
Agora / Cărți īn limba romīnă / Alice Munro  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Alice Munro - Ură, prietenie, dragoste, căsătorie
pdf       1,11 Mbit

     O colecție de nouă povestiri, pentru care Alice Munro a primit premiul Nobel, īn care femeia e īn prim plan: 
     Ură, prietenie, dragoste, căsătorie ― Două adolescente răsfățate, prietene, una mai isteață, Edith, fiica lui Schultz, care avea un atelier de reparații de īncălțăminte, și Sabitha, mai cochetă, fata unui fost pilot și a unei femei cu probleme de fidelitate, crescută de bunicul din partea mamei, ușor īnstărit, pun la cale o farsă ce va schimba viața menajerei Sabithei definitiv.
     Podul plutitor ― este, īn cīteva cuvinte, povestea unei bolnave de cancer, Jinny, care face chimioterapie și a primei sale experiențe extraconjugale, pe un pod plutitor.
     Mobilă de familie ― īntemeiată pe un accident cu o lampă de ulei; Alfrida, verișoara tatălui naratoarei, este cea mai spectaculoasă rudă pīnă cīnd devine, la ani distanță, pentru tīnăra studentă care povestește, o pacoste.
     Consolarea ― un bărbat īn vīrstă, diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală, decide, īmpreună cu soția sa, să se sinucidă īnainte de a fi prea tīrziu pentru el (deja paralizat parțial).
     Urzicile ― o poveste de dragoste dintre doi copii care, la un moment dat, sīnt nevoiți să-și ia rămas bun. Punctul culminant va fi atunci cīnd ei se vor regăsi, peste mulți ani, cu totul și cu totul īntīmplător: ea, mamă a două fete, plecată de acasă pentru a se elibera de povara căsniciei a a experimenta aventuri noi; el, soțul cu trei copii care ascunde un secret groaznic.
     Casa cu grinzi de lemn ― are īn centrul ei o relație atipică dintre două verișoare, una care s-a dedicat familiei īn care a crescut, și cealaltă aparent īmplinită, cu un soț intelectual și doi copii ascultători. Tragediile așteaptă să se dezlănțuie, iar finalul va rezolva problemele apărute.
     Ce rămīne īn amintire ― păstrează și rememorează, constant, gustul dulce al unei singure infidelități din partea unei soții docile.
     Queenie ― o altă relație atipică, dintre două surori vitrege. Queenie este numele protagonistei care va fugi cu un văduv (care se va dovedi un soț violent) īn Toronto, unde se va angaja la un cinematograf, ca vīnzătoare de bilete. Va rămīne īn relație pīnă cīnd va găsi o pīrghie pentru a „evada”.
     Trece ursul peste munte ― Un narator atotștiutor ne relatează, la persoana a III-a, viața cuplului Fiona - Grant. O pendulare continuă īntre trecutul lor, pe vremea cīnd erau studenți sau tineri la īnceputul carierei, și prezentul, momentul īn care Grant īși vizitează soția īntr-un azil pentru bolnavii de Alzheimer, acolo unde, cu răbdare și iubire, asistă la flirturile nevinovate ale Fionei cu Aubrey, un alt pacient. O poveste emoționantă, credibilă, mai ales că Grant, soțul exemplar la bătrīnețe, īși īnșelase soția de nenumărate ori īn trecut.




fileshare


MediaFire

alice munro alice munro ură, prietenie, dragoste,      1,11 mbit   

26.9KB


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la