Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
Agora / Cărți īn limba romīnă / Solomon Northup  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Solomon Northup - 12 ani de sclavie
pdf            1,5 Mbit

     12 ani de sclavie este poate cea mai importantă relatare despre sclavie scrisă vreodată, readusă īn atenția publicului prin filmul omonim, regizat de Steve McQueen și cīștigător a numeroase premii.
Northup prezinta detaliile vieții din statele sclavagiste americane și conferă personalitate şi profunzime oamenilor pe care i-a cunoscut, deopotriva sclavi și stăpīni de sclavi.
     Solomon Northup a fost un negru, născut om liber īn statul New York, unde a fost educat și a devenit un violonist iscusit. Atras īn Washington cu promisiunea angajării ca muzicant īntr-un spectacol, el a fost drogat și s-a trezit īntr-un țarc pentru sclavi, de unde a fost vīndut īn Sud și a trīit 12 ani ca sclav. Evenimentele relatate de el sīnt copleşitoare: cumpararea sclavilor, biciuirile, vīnătoarea cu cīini a fugarilor, siluirea femeilor care atrageau ochii stăpīnilor și truda necontenită.
     Povestea lui Solomon este de suferință și disperare intensă; el exprima foarte elocvent tot ce a vazut și a simțit pe pielea lui și tot ce nu mai putea să uite vreodată, oricīt de mult și-ar fi dorit.


fileshare


MediaFire

solomon northup solomon northup ani           1,5 mbit   

36.2KB


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la