Agora
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI
Lista Forumurilor Pe Tematici
Agora | Inregistrare | Login

POZE AGORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexanndra1994 la Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 42 ani
Agora / Opinii / Cine ești dumneata, Unchiule Sam ?  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Constantinis
Administrator

Din: pulbere de stele
Inregistrat: acum 6 ani
Postari: 9154
Cine ești dumneata, Unchiule Sam  ?


Caricatură din anul 1900 a maestrului Victor Gillam. Reprezintă creșterea SUA prin anexări succesive teritoriale cu voia sau fără voia proprietarilor.



Partea I


     1775. Revoluția americană.
     Principala cauză a fost scoaterea, de către regele Angliei,  īn afara legii a bancnotelor, libere de dobīndă, care erau emise de colonii și care circulau īn colonii. Metropola obligīndu-le să folosească monedă emisă de banca centrală a Angliei.

     De ce era aceasta o problemă foarte importantă ? De ce refuzau americanii să lucreze cu o bancă centrală ?
     Banca centrală este instituția care emite monedă națională pe teritoriul unei țări și are două pīrghii majore: controlul ratelor dobīnzii și a masei monetare (inflația). Banca centrală nu sprijină pur și simplu economia ci īmprumută cu dobīndă. Prin fluctuarea rezervei monetare, modifică valoarea monedei pe care o emite, prin fluctuarea masei monetare controlează inflația și cu amīndouă creditarea. Singurul efect pe termen lung este DATORIA. Fiecare bancnotă emisă de banca centrală este īmprumutată cu dobīndă. Asta īnseamnă că fiecare bancnotă introdusă reprezintă acea bancnotă și īncă ceva īn plus. De unde sīnt banii cu care se plătește dobīnda ? Tot de la banca centrală și tot cu aceeași dobīndă. Asta īnseamnă că banca centrală trebuie să emită mereu bancnotă pentru a i se putea plăti datoria care crește asemeni unui bulgăre de zăpadă. Rezultatul final al acestui sistem fără pierderi pentru bancă este sclavia de tip nou, pentru că populația și guvernul nu va putea niciodată să plătească această datorie AUTOGENERATĂ.

     ”Cred că instituțiile bancare sīnt mai periculoase decīt armatele invadatoare. Dacă poporul american va permite băncilor private să controleze moneda, băncile și corporațiile din jurul lor vor spolia oamenii de avutul lor și copiii lor vor ajunge ai străzii, pe continentul cucerit de strămoșii lor.”
Thomas Jefferson 1743 – 1926

     ”Dacă vreți să rămīneți sclavii bancherilor și să plătiți costurile propriei voastre sclavii, lăsați-i īn continuare să facă bani și să controleze creditul īntrergii națiuni.”
sir Josiah Stamp 1880 -1941

     Familiile Rockfeller, Morgan, Warburg, Rothschild la īnceputul anilor 1900 au forțat īnființarea unei bănci centrale a SUA. Pentru că opinia publică era ostilă īnființării unei monopol bancar au produs, deliberat, un incident care să afecteze moralul public. Astfel JP Morgan, unul din stīlpii finanțelor a răspīndit īn presă ideea că o anume bancă respectabilă din New York nu este solvabilă. Morgan știa că va produce o isterie īn masă care va afecta și celelalte bănci. Așa s-a și īntīmplat. Frica populației de a nu-și pierde economiile a dus la retrageri masive īn acel an 1907. Ca o consecință, băncile au fost nevoite să-și recupereze īmprumuturile silindu-i pe clienți să-și vīndă proprietățile, declanșīnd astfel spirala falimentelor, a abuzurilor de proprietate și a haosului. Īn aceste condiții profiturile familiei Morgan au fost uriașe prin achiziții la prețuri derizorii. Ancheta declanșată de Congres a fost condusă de omul ce avea legături cu familiile mai sus amintite. Ea a recomandat īnființarea unei bănci centrale pentru a nu se mai īntīmpla o astfel de tragedie și care va fi un stabilizator economic. Aceasta a fost scīnteia de care avea nevoie grupul de bancherii. Astfel, īn 1910, pe proprietatea lui JP Morgan de pe insula Jekyll a avut loc o īntrunire secretă unde a fost definitivat proiectul de lege privind īnființarea unei bănci centrale numită Rezervele Federale. Această lege a fost făcută de bancheri nu de legiuitori.

     Īn 1913 Woodrow Wilson, care a devenit președinte prin puternica susținere a bancherilor, semnează legea. Mulți ani mai tīrziu Woodrow Wilson nota cu regret:
„Marea noastră națiune industrială este controlată de propriul sistem de credite care este concentrat īn mīini private. Din acest motiv, dezvoltarea națiunii și toate activitățile noastre se află īn mīinile cītorva oameni care, automat, din chiar cauza numărului lor limitat vor descuraja, vor stopa și vor distruge veritabila libertate economică. Am ajuns să fim unul din cele mai prost conduse, unul din cele mai controlate și dominate guverne din epoca modernă. Un guvern fără opinie liberă, un guvern care nu mai are īncrederea și votul majorității, ci un guvern aflat la discreția și sub presiunea grupurilor de interese ale oamenilor dominanți.”
     
     Congresmanul Louis McFadden a definit exact situația:
”Un sistem bancar mondial se pune la cale acum, un superstat controlat de bancherii internaționali care colaborează pentru a īnrobi lumea după bunul lor plac. Patronii Rezervei Federale au uzurpat puterea guvernului”
     
     Īntre 1914 și 1919, Rezerva Federală a mărit masa monetară cu 100% ceea ce a determinat creșterea īmprumutului. Īn 1920 a retras masiv din masa monetară obligīnd astfel băncile secundare să-și execute silit clienții. Consecința: peste 5.400 de unități bancare din afara Rezervelor Federale au dat faliment ieșind din scenă, consolidīnd astfel monopolul unui mic grup de bancheri internaționali. Se poate spune că patronii Rezervelor Federale pot creea aproape științific panica.
     Din 1921 pīnă īn 1929, Rezervele Federale au mărit din nou masa monetară determinīnd iarăși īmprumuturi masive de către public și bănci. Īn vara anului 1929, JD Rockefeller și ceilalți din club s-au retras pe tăcute de pe piață, iar īn octombrie a fost declanșată criza prin retragerea bruscă a īmprumuturilor. Au urmat rapid vīnzări uriașe pentru plata īmprumuturilor. Din acest motiv au dat faliment peste 16.000 de bănci mai mici, ceea ce a permis cumpărarea lor la prețuri de nimic și chiar  īntregi concerne cu doar 1$. A fost cel mai mare jaf din istoria Americii.
     Īn aceste condiții īn loc să alimenteze piața cu monedă, Rezervele Federale au retras monedă, īmpingīnd țara īn cea mai gravă depresie din istorie.
     Următorul pas făcut de patronii Rezervelor Federale a fost să decupleze dolarul de aur, īn așa fel īncīt guvernul să se īmprumute oricīt. Pentru asta aveau nevoie să achiziționeze aurul din circuit. Astfel, īn 1933 sub amenințarea cu īnchisoarea pe 10 ani, fiecare american a fost obligat să predea către Trezorerie tot aurul deținut. Īn fond, cetățenii au fost jefuiți și de ultimul avut. Pe bancnotele de dinainte de 1933 scrie că acestea pot fi răscumpărate īn aur, pe cele de după scrie doar că sīnt mijloace de plată, adică nu sīnt garantate cu nimic. Azi, singurul lucru care dă valoare dolarilor este numărul lor aflat īn circulație. De aceea Rezervele Federale regularizează valoarea dolarilor prin emisie-retragere putīnd astfel īngenunchea economii și chiar societăți īntregi.

     „Dați-mi rezerva monetară a unei națiunii și nu-mi va păsa cine va face legile acelei națiuni” a declarat fondatorul dinastiei Rothschild, Amschel Rothschild.

     Rezervele Federale reprezintă o bancă privată asupra căreia guvernul nu are nicio influență, dar care īmprumută cu dobīndă guvernul, fiind exact tipul de entitate īmpotriva căreia a fost declanșată revoluția americană de la 1775.


pus acum 4 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la